Dyr julgran

Forresten, i the QVB har de satt upp en julgran som ar tre vaningar hog (gar upp genom hal i taket) och som ar utsmyckad med 15.000 swarovski kristaller. Ratt bra marknadsforing? Ska ta kort nasta vecka nar jag ar dar.

Sitter och ser Crocodile Dundee, haaaatar den filmen men min latsaspappa vill ha en Crocodile Dundee-hatt i julklapp (en akubra, med andra ord), sa jag tankte kolla pa den nu for att veta exakt hur den som Crocodile Dundee har ser ut. Kan bli svart att fa tag pa en med krokodiltander runtom, men... En liknande kanske?

Biljetten kopt!

Idag efter jobbet skulle jag och Paul finally kopa min biljett tillbaka till oz efter jul, nar det helt plotsligt borjade brinna i en byggnad som vi passerade! Svart rok bolmade upp fran taket, och inom nagra minuter hade atta brandbilar och typ sju polisbilar anlant och sparrade av hela korsningen mellan george street och liverpool street, mitt i stan! I rusningstid.

Jag och Paul gick dock och kopte min biljett (som vi hittade till ett KANONPRIS, 1118 dollar. Da maste jag spendera en natt i Beijing men jag har aldrig varit i Kina sa jag klagar inte) och nar vi kom ut igen sa verkade de ha det typ underkontroll.

Tillbaka till biljetten; kan inte forsta att vi lyckades hitta den, speciellt inte eftersom de billigaste vi hittade pa itnernet var typ 1700 dollar och man brukar ju aldrig fa det billigare pa en travel agency liksom... Men vi pratade med en skiduktig tjej som tryckte pa massa knappar och fixade en biljett for 1118 dollar, inklusive forsakring. Whie!

Torsdag = bakisdag

Igar nar jag kom hem lag Paul och sov, sa nar Lucia ringde och fragade om jag ville komma for en drink sa tankte jag att jag hade ju inget battre for mig. Vaknade upp imorse fullt pakladd och sjukt bakis. Och for att huvudet kande for att stanna hemma sa var det fullt os pa jobbet, salde over 40 par skor och fixade halva budgeten ensam.

Dock nar jag satt och forsokte trycka i mig min lunch utan att spy kom det forbi en man och sa att jag var den vackraste tjejen han nagonsin sett. Det gjorde min dag. Sen hittade jag 20 dollar pa gatan, vilket gjorde den annu battre. Sen tankte dock nan dar uppe att man far ju for faen inte vara glad en bakisdag i jobbet, sa jag fick en skokartong (med skor i) i huvudet fran hog hojd. Aj.

Nu ar jag dock hemma och ska sova. I love my bed.

Ps. Var pa efterfest hos mina grannar jag som aldrig traffat forut och som jag inte skulle kanna igen om jag traffade idag. Kommer inte vaga ga ut omaskerad pa manader. Ds.

Sprak

Jag sa nar jag var yngre att jag skulle prata fem sprak flytande innan jag fyllde 25. Jag borjar fa lite panik, bara 2,5 ar kvar och 2,5 sprak kvar! Varav ett sprak som jag inte ens har valt an. Tips? Sag inte tyska. Vill inte lara mig tyska..

Hojden av lathet.

Sen jag kom tillbaka har kranen i badrummet lackt. Rormockaren var har och fixade det haromdan, och nu tycker bade jag och Paul att det ar lite halvjobbigt att maste vrida pa kranen for att fa vatten. Gah.

En annan sak jag brukar irritera mig pa nar jag har trakigt ar att aggfacket i varat kylskap bara tar atta agg, nar alla vet att aggkartongerna man koper fran affaren har antingen sex eller tolv. Sjukt irriterande. (Speciellt eftersom vi alltid koper 12-pack sa det blir nagra agg over som maste ligga nan annanstans och ga sonder).

Jaja.

Julgran i parken

En julgran mitt i Hyde Park. Julkansla, nagon?


Fashion Babylon

Idag ar jag ledig, men alla andra jobbar. Alla andra. Och det blaser storm ute. Sa jag sitter har och laser miljontals bloggar pa internet, och den har fantastiska boken:



Ett maste for varje fashionista, med insider gossip fran modeinstustrin och massa annat spannande. Mums sager jag bara.

Sitter och vantar pa ett tvatten ska bli klar sa jag kan hanga upp den. Tankte ga till gymmet (har inte varit dar pa tva veckor, gah), men jag tror faktiskt jag ar sjuk och kanner inte alls for det.

Valkommen...

till Sydneys blasigaste korsning!

Det spelar ingen roll hur vindstilla det ar i resten av stan, har blaser det alltid full storm. Och oavsett hur mycket harspray man har i haret sa ser det alltid forjavligt ut nar man har passerat har. Jag maste korsa den har gatan varje dag nar jag gar till jobbet. Inte kul.


Varldspremiar

Jo, skulle ju beratta om igar ocksa. Blev sa stalld att jag kom in pa uni att jag helt glomde bort.

Igar var det som sagt varldspremiar for filmen Australia med Nicole Kidman och Hugh Jackman. Halva George Street hade typ stangts av, manniskor overallt. Senborjade det regna. Stod vid fel ande av roda mattan sa missade typ allt. Typiskt. Sahar sag det ut iaf, innan det blev kaos:


Sen vet jag inte hur det hande, men jag hamnade i kasinot med Paul och massa andra och spelade darts. Traffade bulls eye!!


Kom hem alldeles forsent och fick 4,5 timmars somn innan jag skulle upp och jobba idag. Hua. Som tur ar jobbade jag med Simona och Amanda, sa det var en toppendag anda. Dessutom var det ratt busy och var affar hade hogst forsaljningssiffra av de tre affarerna i innterstan. Yeah!

Nu ska jag hitta laddaren till min kamera och sen sova. Finally...

Antagen!

Jag blev antagen till universitetet har! Whoa! Borjar i februari :)

Kandischeck

Idag efter jobbet kom jag ut fran shoppingcentret, och pa gatan typ precis utanfor var det fullt med folk, kravallstangsel, en rod matta och massvis med folk med filmkameror och mikrofoner. Det var den australiensiska preimiaren av Madagaskar, sa Ben Stiller och Chris Rock som gor tva av rosterna var dar. Sag de pa ett program igarkvall dar de intervjuades, sa det var lite kul. Jag bar ALLTID med mig min kamera, men i fredags efter nagra drinkar for mycket lyckades jag tappa bort fodralet till den, sa jag har lamnat den hemma sen dess sa jag kunde inte knappa nagra bilder. Skulle ta med telefonen istallet, lyckades ta en bild (som blev suddig) och sen dog batteriet. Tajming.

Sa kommer jag hem, och Ronan Keating ar pa tv och berattar hur han gick till Scruffy Murphys igarkvall. Scruffy Murphy's ar sydneys.. ehum... scruffiest irlandska pub, dar jag jobbade arslet av mig i sex manader for typ tva ar sen. Vi var dar och at middag bara haromdan, men inte fan ar det nagra kandisar dar da. Tss.

Imorrn ar det dock dax for Nicole Kidman och Hugh Jackman att ga roda mattan har i stan for premiaren av filmen Australia. Ar ledig imorrn, sa om jag orkar kla pa mig over huvud taget ska jag dra mig dit, och da lovar jag att ta med kameran. Haha.

Utover det har det inte hand mycket idag. Sov skitdaligt inatt, ar forkyld, det var svinkallt i affaren pga aircon (fros hela dagen), lyckades inte ens mota budgeten i affaren for det var sa jakla dott, mensvark, huvudvark, you name it. Kopte en flaska vin pavagen hem for jag kande mig sa elandig, men nu ar jag tillochmed for trott for att ens oppna den.. Buhu..

Gay-Matt

Glomde ju bilden pa gayMatt med itt orhange som han foralskade sig i. Haha.


Discobowling!

I fredags discobowlade vi med Pauls jobb. Partymusik, musikvideor, alldeles for mycket alkohol fran baren.. Det var en bra kvall!

Paul's boss is a big guy


Very big!














Pauls bror ser lite lagom lurig ut

Haha. Det var en bra kvall. Igar var jag bakis, och idag har jag jobbat som vanligt. Pjuh.


Rosor!

Paul ralmade hem runt sjusnaret imorse efter dartsspelandet igar, och han veeet att jag inte tycker om nar han kommer hem sa sent. Sa nar han kom hem efter jobbet idag hade han kopt rosor och choklad, mys!


Beach-tajm!

Antligen kom en ledig dag med stralande sol! Jag drog mig ivag till Bondi for en dag pa stranden, och trots att jag anvande solskyddsfaktor +30 (kanske inte sa mycket men anda), att jag brande mig. Ser ut som en raka. Men det var harligt!

Annu har det inte hunnit komma sa mycket turister hit, sa det var inte fullt ps stranden som det vanligtvis ar under somrarna. Nu var det ratt folktomt, och det sag ut sahar:



Skyltfonsterpyntning

David Jones (som Paul jobbar for) ar ett av Australiens storsta lite exklusivare varuhus (tillsammans med Myer), och deras julpyntning i skyltfonstrena skapar alltid stora publikskaror nar de kommer igang. Pa bilderna kanske det inte ser sa mycket ut, men i verkligheten ror sig alla figurer ocksa, och spelar julsanger hela dagen. Ratt irriterande efter ett tag, men som tur ar hor jag det bara nar jag gar till och fran jobbet.








Diggar hur Hermes (som ligger mittemot, sjalvfallet)-skylten speglar sig i rutan pa kortet


" I have a dream"

Den har fina vaggmalningen finns i Newtown ocksa. Gillarn verkligen. Nar jag bodde dar tankte jag alltid att jag skulle ta kort pa den for jag gick forbi den varje dag, men det blev inte av. Nu, typ ett ar senare, lyckas jag antligen knappa en bild. Yej!


Lite street art sisadar.


Min affar

Jo, har jobbar jag. :)


Redback spiders

Igar efter jobbet skyndade jag mig till Newtown for att hinna till festivalen, men den var slut nar jag kom fram. Gah. Istallet var vi massa folk som satte oss i en annan bar och drack ett tag, innan vi bestamde oss for att ga hem. det tog typ tva och en halv timma, efter stopp pa McDonalds och lite annat. Vi hade det trevligt, men mest spannande var denna redback spider som vi stotte pa mitt pa gatan i Newtown:





Redbacks ar en av australiens giftigaste spindlar, de sma kan doda barn, men denna lilla rackare var sa stor att den nog hade kunnat doda en vuxen manniska. Sa Paul trampade pa den. Grymt. Doda eller dodas, ey?

Sen halloween update

Jag vet att det ar lite sent, men eftersom jag precis startade bloggen tankte jag skriva lite om forra helgen; Halloween!

Forst gick vi pa en vinprovning ombord pa en kryssningsbat som gick runt Sydney Harbour med nagra vanner. Paul vakte mig pa morgonen och jag hade 30 minuter pa att gora mig klar, och efter att en vimsig taxidriver villade bort sig fick jag springa flera kvarter i hogklackat och tajta jeans. Ingen hojdare. Men efter lite champagne, vin och ost och kex kandes det battre.





Sen hann vi forbi the Food & Wine Festival i Hyde Park...



Och efter nagra fler drinkar i en annan bar drog vi ivag pa Halloweenparty! Jag hade pa mig klanningen som Paul kopte till mig som en forsenad fodelsedagspresent... Alskar den! Maste dock kopa ett annat balte att ha till, det pa bilden ar for stort sa klanningen ser lite plufsig ut... Men den ar superfin, lovar!





Och denna, bara for att ni ska fa se klannigen lite mer, trots att jag ser lite goofy ut. :P



Haha. Det var underhallningen for ikvall. Tror det ar dax for sangen nu, sa jag orkar upp till jobbet imorrn, Imorgon ar det festival i Newtown, men den slutar typ klockan fem och jag slutar jobba klockan fyra, sa vi far se om jag hinner dit nagra minuter... Hall tummarna!

Det ackligaste

Det ackligaste man kan stoppa i sin mun ar vegemite. Det ar nagot man antingen hatar eller alskar. Jag hatar det. Paul alskar det. De flesta australienare alskar det. Det ar skit!



Gick till gymmet idag och bodypumpade lite medan Paul tog en eftermiddagslur. Sen traffade vi hans bror ute for nagra glas vin, och efter en trevlig och inte alltfor sen kvall kommer vi hem och relaxar lite, och vad gor han? Jo, ater en macka med vegemite... Usch!

Piercing

Jag ska pierca mig. Ingen stor piercing, i orat bara. Tankte gora det snabbt, enkelt och billigt med pistol, men en piercare sa att man har mycket nerver just dar och att det helst ska goras hos en riktig piercare. Det blev helt plotsligt mycket dyrare, sa det far vanta lite eftersom alla pengar oavkortat gar till spargrisen for att kunna kopa min biljett tillbaka till Oz efter jul. Suck. Men jag vill ha!


Gratis Estee Lauder

Jag tycker det ser sa trakigt ut nu nar bloggen ar ny och bara har nagra fa inlagg, sa jag trycker in ett till. Min nya boss pa jobbet har en kompis som jobbar for nat stort foretag med kosmetika och andra grejer, sa igar kom han in med en hel lada med prover fran Estee Lauders parfym Beautiful Love. Bara att plocka pa sig! Vet inte om jag ar helt galen i doften, men den ar okej och gratis ar ju alltid gott. Haha. :)

 

Och jag behover inte saga det, men det ar mulet idag pa min lediga dag. Som vanligt. Vill ga till stranden, men vadret ar emot mig. Igar var det dock ratt fint och varmt. Sommaren ar har! Det har lilla plazat gar jag forbi varje dag nar jag gar till jobbet. Mys!


Namnhalsband

Jag vill vinna ett namnhalsband. Men jag vinner aldrig nanting. Suck. :(

Kurt Cobain Journals

Den har boken har ju tydligen funnits i flera ar (2002?), men jag upptackte den nyligen. Varje sida av boken ar kopierade fran Kurt Cobains dagbok och diverse anteckningar, med hans egen handstil och allting. Faschinerande. Blir nastan lite sugen pa ett kop...


Nystart

Jag tankte borja med att presentera mig lite.

Jag heter Rebecca. Rebecca ar ett hebreiskt namn som betyder "den feta", "den godda", "den fastbundna", och "kviga". Alla dessa saker var positiva grejer forr i tiden, och jag maste saga att jag trivs ratt bra med namnet. Jag fick heta Rebecca for att jag hade (och still har, efter manga om och men) namnsdag pa min mammas fodelsedag: 17:e maj.

Jag bor i Sydney:



Har har jag bosatt mig efter typ fyra ar pa resande fot, och har nu bott har i Sydney i drygt ett ar. Jag bor i Paddington (skitmysigt omrade) tillsammans med min pojkvan Paul (skitmysig grabb) i en inte sa skitmysig etta (men den duger).

Jag jobbar just nu i en skoaffar (www.novoshoes.com.au) dar jag ar Second in charge, vilket later tufft men vilket mestadels innebar att jag far skulden for det mesta som gar fel. Haha, det ar inte riktigt sant men det lat kul. Jag trivs med det jobbet iaf, eftersom jag alskar skor. Hade fram tills nyligen ett extrajobb i en flashig bar, men managerna var skit sa jag sa upp mig. Ska dock soka ett annat extrajobb snart (nar jag slutar njuta av att ha fredagarna lediga) sa jag kan spara pengar till min biljett tillbaka till Australien efter jul (ska namligen hem och fira jul for forsta gangen pa tre ar).

Jag hasr sokt till in varldens fulaste universitet; University of Technology Sydney (UTS), dar jag tankte skaffa mig ofantligt stora studielan och forsoka mig pa att bli journalist. Vi far se hur det gar.


(UTS)

Vanligtvis skriver jag mest om mode och om livet har i Sydney, sa det har inlagget blev valdigt annorlunda och en aning trakigt. Det kan bero pa att jag har druckit en flaska vin och atit en fantastisk middag som Paul lagade, sa all min energi gar at till att smalta maten. Jag lovar att nasta inlagg blir battre.

God natt pa er!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0