Antligen over!

Helvetesveckan ar over. Det blev inte direkt battre av att jag inte har kunnat sova sen vi flyttade, vet inte varfor men tror det ar dom annorlunda ljuden jag inte kan vanja mig vid. Sa inatt sov jag tre timmar, natten fore det fem timmar, natten fore det sex timmar... Och sa jobb pa det. Och MASSVIS med skoljobb. Ar helt sluuutkord.

Skriver mer imorrn eller nat. Just nu ska jag sova.

Natti!!

Antligen flyttat!!

Upp imorse o skriva pa hyreskontraktet, sen till skolan, slutade 18.00 och har flyttat och stadat sen dess. Nu ar klockan snart tre pa natten o har druckit en flaska vin for att fira. Dock lite tomt eftersom vi bara har en soffa och en sang... Tv:n star pa golvet etc. Men det ordna sig med tiden nar vi far rad att kope mer (nar det nu blir).

Nu: Sangen. Trott!

Imorrn ar det gruppmote for ett skolprojekt halv tre, forutom det ska jag skriva hela dagen pa min uppsats till language & discourse som ska in pa torsdag. Nar den ar inne ar det full fokus pa artikeln som ska in pa sondag, har fortfarande ingen story!!! Panik!

Oh well. God natt pa er!

Krokodiler

Idag har jag pluggat hela dagen, men det gar anda inte framat sa mycket. Gah. Javla discourse analysis och Michel Foucault. VEM BRYR SIG?!?! Fast alltsa, det ar ju ganska intressant. Det ar bara det att det inte ar sa kul att ha san press pa sig, fr da blir det ju aldrig sa bra som man vill att det ska bli. Meeenmen.

Mycket barn blir tagna av krokodiler i norra Australien de senaste veckorna. Har ar en bild fran Cairns nar jag var dar 2006 (i brist pa annat intressant):



Och fran Bolivias amazonasjungel:




Farligt farligt.

Jaja. Ska plugga vidare...

Dalig tajming

Jobbade tio timmar igar med en halvtimmas rast. Idag haller jag pa att bli sjuk. Inte bra. Pa mandag har vi news day vilket innebar att vi far ett amne tilldelat till oss pa morgonen, och sen ska vi hitta fakta, intervjua folk, fa kommentarer, hitta vardefulla kallor etc och sedan skriva en artikel om det hela samma dag, deadline klockan 5.30pm. Kommer inte ga sa himla bra om jag ar sjuk.
Fast, jag kanner mig inte sa himla sjuk egentligen, det ar bara lungorna som gor ont och jag hostar som en gammal kraka. Slar vad om att jag kommer tappa rosten pa mandag morgon. Da dor jag.


Nasta vecka kommer vara nast intill fruktansvard.


Mandag: News day plus en kurs med jobbet pa kvallen

Tisdag: Uni, intervju i north Sydney och flytt till nya lagenheten (och en till kurs med jobbet tror jag?)

Torsdag: Uppsatsen om Discourse analysis ska lamnas in

Fredag, lordag: Jobb som vanligt

Sondag: Deadline for nasta artikel (inte samma som pa news day, en annan). Och jag har ingen story an, inte intervjuat nan, inte gjort nanting... Gah.


Nar nasta vecka ar over kommer jag vara glad. Da tankte jag borja trana ocksa eftersom vi har gym i byggnaden fran och med tisdag (men kommer inte hitta ga dit forran nasta vecka ar over).


I can't wait!

Ps. Vi ar bjudna pa BBQ idag men jag kan inte ga for jag maste plugga. Bla. Ds.


Datakrangel

Fick ett  mail av min larare som skrev att universitetet har haft problem med hemsidan pa senaste tiden och att nagra av vara bloggar (som vi maste skriva i varje dag, ar otroligt tidskravande och som vi far betyg pa) tyvarr hade forsvunnit, sa hon uppmanade oss att hora av oss om vara hade kraschat. Blev lite besviken nar jag insag att min var kvar.

Tidningsjavel

Forsok lasa denna pa bussen om ni kan. HA!



Har varit pa mote med the journalism society ikvall. Eller, det var mest gratis drinkar. Mycket trevligt. Nu lacker det fran taket vid toan igen, men det spelar ingen roll for vi har bara fem natter kvar har! WHOA!


Min blogg

Forresten, gick in har och kollade vem jag bloggar som, och blev:

1. Hannah Graaf
2. Kenza
3. Katerina Janouch
4. Vimmelmamman
5. Anna Hibbs
6. LisaPlace
7. Prinsessans dagbok
8. Anna Hibbs (igen?)
9. Schulman
10. Lily

Det kandes ju inte sa kul. Hannah Graaf of Kenza liksom? Var ju inte det jag ville hora direkt...

Ny lagenhet!!!

Vi fick lagenheten!!! WHOA! Vi flyttar pa tisdag, sa om exakt en vecka har vi sovit forsta natten i nya lyan. Iiih! :)

Just nu ar vart storsta problem att fa ihop pengar till att som ska betalas nu pa en gang, $450 i deposit, $1760 i bond och tva veckors hyra i forskott ($880). Det ar en hel del pengar att hosta upp pa flacken liksom, sa just nu raknar vi typ femcentarna under soffan. Men det kommer bli sa bra sa. :)

Sen kommer vi bo i lagenheten med bara en soffa och en sang innan vi far rad att kopa mobler. Haha. Blir lite tomt ett tag, men det far ga... Jag sager att ett soffbord ar forsta prioritering, men Paul tycker en plasma tv, playstation 3 och en BBQ kommer forst. Suck...

Well, som ni forstar lar det inte bli sa mycket shopping narmsta tiden, men om jag vore rik skulle jag kopa mig ett par laga Minnetonkas:



Eller kanske hoga?




Jaja. Nu ska jag hitta fyra texter om fetma som jag kan vrida och vanda och analysera diskurser om, tanka igenom fragor till Understanding communication-intervjun och fundera over en story till nasta artikel. Samt lasa de vanliga 100 sidors readingsarna...

Puss!!

Ny lagenhet?

Jobbade igarkvall och tog sedan en drink med Paul och Pauls bror Chris som ar och halsar pa fran Perth over helgen. Gick hem, upp tidigt imorse och tittade pa lagenhet. Vi troooor att vi kommer fa den! Men vi far se. Forsokte forklara uttrycket "ropa inte hej innan du ar over backen" for Paul, han tyckte det var duumt eftersom man borde ropa hej innan ifall man skulle falla i sa man kan bli raddad. Hm. "Don't count the chickens until they've hatched" heter det pa engelska.

Lagenheten ar ifall en etta, helt okej sized sovrum, ett ganska stort vardagsrum, ratt stor (dock valdigt trakig, rektangular, tegelsten, ingen speciell utsikt) balkong, ratt stort kok och ett badrum med badkar. Inomhuspool i byggnaden och bubbelpool, spa, och ett litet skitgym med en springband och en viktmaskin. En carspace nere i garaget som vi tankte hyra ut om vi far lagenheten.

Jag tycker den var lite overprized eftersom den inte var nagot speciellt, inte nyrenoverad eller rostfritt stal i koket, fint kakel i badrummet eller nat, en helt vanlig lagenhet liksom. Lite skitig heltackningsmatta i hela lagenheten forutom i badrummet och koket. 440 dollar i veckan. Vilket blir typ 1980 dollar i manaden. Vilket ar typ 11088 svenska kronor!!

Hm. Da ar ju laget bra, nara till stan o sadar, och om vi lyckas hyra ut parkeringen for typ 60 dollar i veckan sa blir det ju lite billigare. Sydney ar dyrt att bo i. (Dock ar det nara till Concrete, ett cafe dar de serverar varldens godaste frukost!! Fast med tankte pa hyran sa kommer vi nog aldrig ha rad att ata dar anda... Suck).

Resten av dagen har jag pluggat. Paul sov, jag pluggade. Alltid detta plugg. Ar typ redan less, fastan det ar intressant. Nu ska vi ata middag, sen ska jag plugga lite mer, och sen borjar jag jobba klockan nio till tva. Jaja.

Sa vet du nar du behover nya skor

Idag har jag och Paul letat lagenhet, dock utan resultat. Men vi har emialat nagra stallen som har visning pa lordag, sa vi far se om vi kan kolla da... Jaja.

Har typ 40 sidor att lasa till imorrn, klockan ar snart tolv, kom precis hem fran jobbet, maste upp klockan sju imorrn. Gah, borde kanske borja snart...

Och nar skorna du jobbar ut ser ut sahar, da vet du att det ar dax att kopa nya:



Vanligtvis skulle jag ju hoppa av gladje for att fa kopa skor, men jobbskor ar heelt sloseri med pengar eftersom jag bara jobbar i dom, och dom gar sonder efter nagra manader anda... Menmen. Ska leta nya imorrn efter uni.

Natti!

Strul

Satt sa duktigt och gjorde laxorna nar internet slutade fungera, och jag ar typ helt beroende av det i allt jag gor i relation till skolan. Suck. Men klockan ar anda 22.30 och vi ska upp tidigt imorrn och titta pa en lagenhet, sa jag skulle kanske varva ner lite. Har dock en miljooon saker att gora och lasa och forbereda. Jaja. Far gora det efter lagenhetsvisningen imorrn och fore jobbet klockan fem. Kaffe ar min nya basta van!

Jovars

Artikeln jag skrev var inte sa dalig som jag trodde. Brukar ju vara sa. Min headline var typ bast dessutom!  Men sen sa han ocksa att det fattades ju en del fakta och jag skulle ha behovt spinna vidare mer pa den, men det visste jag ju redan, jag hade ju bara inte tid till det eftersom jag bestamde mig for en story och borjade intervjua folk om det amnet dagen innan den skulle lamnas in. Nu ska nasta artikel in om tre veckor, den ska jag se till att gora riktigt bra...

Vackaren ringde atta imorse, skulle snooza ett tag och forsov mig. Gah.
Kom tio minuter forsent, hade min lecture mellan 10-11, sen hade jag en forelasning fran tva reportrar fran sbs mellan 1-2, sen min tutorial mellan 2-4... Lararen drog dock ut pa tiden (som vanligt) sa kom inte ut fran skolan forran kvart i fem, och da var det bara att springa till jobbet som borjade klockan fem. Nu ar klockan ett pa natten, har bara hunnit hem och kolla mejlen och nu ska jag isang sa jag kan stiga upp tidigt imorrn och gora klart laxan till morgondagens lektion som jag inte har hunnit gora an... Gah!

Full rulle, like always.

Natti!

Nya inkop och skitartiklar

Har precis skickat in forsta uppgiften till uni, och det kanns inte bra alls. Den ar sjukt dalig. Men en artikel som inte handlar om nagot blir val kanske inte sa bra antar jag... Grat en skvatt av skam innan jag skickade den, men nu ska jag inte tanka mer pa det innan jag aker till skolan imorrn och sagas totalt (om typ exakt tolv timmar). Men den dagen den sorgen?

Ar sa stressad over allt som pagar just nu med skola, jobb, lagenhetssokande m.m. Dessutom maste vi lasa tidningen varje dag, men vemfan har tid med det?

Tidningen fran EN dag med alla bilagor och skit

Har dock kopt en ny alskling, en liten voice recorder som kommer hjalpa mig mycket nar jag intervjuar folk. 170 dollar kostade den, men jag behover den till skolan sa jag var tvungen att kopa den. Liten och sot ar hon iallafall! (Bestamde precis att det ar en hon...)

Bilden blev lite suddig...

Har aven kopt ett skarp, eftersom jag inte hade nagot, och en vaska eftersom jag alltsomoftast har med mig jobbklader till skolan tillsammans med alla bocker och grejer, sa behovde en lite storre vaska istallet for att ha med en miljon smapasar.




Baltet kommer fran Sportsgirl (inte en sportaffar, bara heter sa) och vaskan kommer fran Country Road, bada ar kanda och populara marken har i Australien.

Men nej, nu ar klockan elva och jag ska skriva en till liten tidningsnotis och sammanfatta 14 sidor text som jag skulle ha gjort forra veckan men inte hann med. Sen ska jag upp klockan 08.00 imorron och bli hackad i bitar av min larare... Gah!

God natt!

Trodde det var kul att lara sig saker..

Har suttit och forsokt forsta discourse analysis hela kvallen men misslyckats. Kanns inte bra att jag ska skriva en rapport om det snart. Isch.

Maste upp om sju timmar och diskutera detta markliga fenomen, sa jag ska nog lagga mig... Gah.

visum igen

okej, ringde till dep of immigration idag, stod i telefonko i en kvart fran mobil (kul), och nar jag antligen fick prata med nan sa sa han att jag var tvungen att gora lungrontgen o allt oavsett om jag gjorde det forut. suck. 250 dollar liksom. ringde och skulle boka tid, men man kunde inte ringa fran mobiltelefon? gaah, skulle boka via internet men tankte att jag skulle gora det senare for jag var tvungen att ga ut och intervjua folk (vilket inte gick sa javla bra, har fortfarande ingen story och maste lamna in artikeln pa sondag! GAH!).

kom hem igen (efter att folk vagrat prata med mig och viftat bort mig med handen) och hittade ett mejl i min inbox dar det stod att mitt visum hade blivit godkant. Va? ringde till personen som skickat mejlet pa dep of immigration och hon bad om ursakt att hon skcikat det tidigare mejlet dar hon skrev att jag var tvungen att gora halsoundersokningen o det, att nar hon hade tittat narmare pa min ansokan insett att jag inte behovde det sa hon hade godkant det nu. Bara sadar liksom.

SA JAG HAR MITT STUDENTVISUM NU! whoooa! Och det kostade bara 450 dollar och inte 700, vilket ju ar skont. Tralala, massa stress bara rann av mig, vilket var skont.

Nu maste jag bara hitta en story om Paddington. Onskar nat kunde handa har...

Visumet

Forresten, fick antligen mejl om mitt studentvisum, och i mejlet skrev hon att jag maste goa halsoundersokningen och lungrontgen IGEN. Det ar liksom 250 dollar! Gaaah... Hon skrev att jag kunde skicka in gamla intyg om jag hade gjort det for mindre an 12 manader sen, men den jag gjorde fore det andra studentvisumet ar ju langre an tolv manader sen... Men jag fattar inte varfor jag maste gora det igen, eftersom anledningen till att jag maste gora det in the first place ar ju for att jag bodde i spanien forut, men jag har ju liksom inte varit i nat high risk country sedan min senaste lungrontgen, saaa.... Jag har lite svart att forsta. Men, jag ska ringa dom imorrn och fa lite klarhet, annars ar det val bara att punga ut med pengarna sa jag far mitt visum. Har 28 dagar pa mig. Ar pa ett bridging visa nu mellan mina tva visum, sa jag kan forstsatta plugga (och jobba hoppas jag? stod inget om det?), men gaah, vill bara att allt ska ordna sig. Har inte tid att tanka pa alla dessa problem nu, maste skriva artiklar och analysera kommunikationsteorier!

Fick forresten inte lagenheten vi kollade pa i lordags heller, men nu har vi nagra nya pa g som vi ska ringa till imorrn och sedan titta pa nar vi kan, formodligen pa lordag. Vi maste flytta. ASAP. Detta funkar inte!!

GAAARH!!!

Ps. Wall-E ar typ varldens sotaste film. Nar jag ar trott och tittar pa den kan jag grata igenom nastan hela filmen! Ds


Konsten att undvika saker man inte vill ta itu med

Regler:
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar.

1. Vad heter du? Rebecca
2. Ett ord på fyra bokstäver: Ropa
3. Flicknamn: Rose
4. Pojknamn: Robert
5. Yrke: Rormockare
6. Färg: Rod
7. Klädesplagg: Randigklanning (ring ar inte ett kladesplagg eller?)
8. Mat: Rullader (finns det val natt som heter?)
9. Sak i badrummet: Rullar med toapapper
10. Plats/stad: Rom
11. En orsak att vara sen: Rok (fran eld) eller ras (snoras, stenras, vagras)
12. Något man skriker: REA!
13. Film: Resident evil
14. Något man dricker: Rodvin
15. Band: Ramones
16. Djur: Ratta
17. Gatunamn: Riley street (sydney')
18. Bil: Rolls-royce
19. Sång: Roxanne
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Rally

tack mamma, nu har jag skjutit upp plugget lite mer! :P

RSS 2.0