Uni happened

Det ser inte ut som att det kommer bli sa mycket bloggande harframover... Skolan borjade i mandags och det ar full fart direkt. Inte tid for mycket annat... Blir sjukt stressad. Och sa jobbet saklart. Gah.

Min hjarna fore 23.02.09 (inte exakt men nastan, haha):

Efter:


Har dessutom inte hort nagot om mitt studentvisum heller.. gulp.

Ps igen.

Forresten, jag var typ den enda internationella studenten som ska plugga communications, och den enda studenden som inte kom direkt fran high school, dvs den enda som inte var typ 18. Nar jag sa att jag var 24 (well, 23) fick jag hora att jag inte aaaaaaalls sag ut att vara det, vilket ju ar positivt, och sen fick jag fragan...

"How does it feel?"

Well. Hur forklarar man hur det kanns att vara 24 ar?

"Good", svarade jag.

Ds.


Well...

Forlat for att jag inte har skrivit sa mycket den senaste veckan, bloggen har blivit lidande eftersom jag har varit tvungen att lagga all min energi pa bankarenden, skolbesok, problemproblemproblem med ALLT. Orkar inte ens dra upp allt. Men det har varit en javligt jobbig vecka iaf. Och tillraga pa allt sa har jag jobbat tiotimmars-pass efter tiotimmars-pass, slutat mellan tre och fyra pa morgonen, upp igen och fortsatta med problemen. Men nu verkar det mesta ha lost sig, jag har betalat skolan (trots att det blev 600 dollar dyrare av skumma anledningar), fatt resten av CSN-pengarna, enrolled, och idag var forsta dagen pa orientationen, hade tankt mig en timma eller tva men var dar fran nio till halv fem, sa jag hann inte till the department of immigration som jag skulle till idag eftersom att visumet strular. Far bli imorrn. Ingen chock att det strular med visumet ocksa, allt som kan ga fel kommer att ga fel.... Etc.

Asch, ar for trott for att skriva nu ocksa. Uppdaterar nan annan dag...

Forts.

Dodsantalet har stigit till 173, och 24 brander brinner fortfarande. Har regnar det dock for forsta gangen pa veckor, kan hjalpa mot torkan lite...

Imorrn ska jag till banken for forhoppningsvis sista gangen, och sedan till UTS, och pa fredag ska jag dit igen for en enrolment session och efter det kan jag borja! WHOA! Orientation, skaffa studientivsum, en entimmas tur av skolan nasta torsdag. Det borjar handa saker... :)

Har tagit igen mig efter helgens tva 10-timmars pass med for lite staff och alldeles for lite somn. Jag och Paul bestamde oss for att inte flytta in next door, utan ska hitta ett stalle som ar storre och fraschare. Letar for fullt...



PS. Grace lamnade mig som referens nu nar hon sokte nytt jobb, och dom ringde idag och fragade lite saker om henne. Kande mig valdigt viktig i sisadar fem minuter... Haha. DS.

Australien i sorg

Under helgen har det varit mycket skogsbrander utanfor Melbourne i Victoria. Varmeboljan som rader gor det svart att slacka, och hela byar har utplanats, manga dog nar de forstokte fly undan elden. Dodsantalet har gatt upp till 131 men man letar fortfarande efter kroppar, och de kampar fortfarande med att slacka de 31 olika brander som fortfarande brinner. Shit. Over 700 hem har fortstorts, vilket innebar att flera tusen har blivit hemlosa. Detta sags vara den storsta tragedin i australien under fredstider. The worst natural disaster nagonsin.

Pa tv sager de att det ar "far from over". Obeskrivligt. Nagra av branderna tros dessutom ha blivit patanda medvetet. Vem gor nagot sadant?!








Bilder fran www.smh.com.au

Haromdan pa jobbet kunde vi kanna lukten av skogsbranderna som harjar i norra Sydney, men eftersom det inte ar lika varmt har och inte lika mycket starka vindar sa ar de lattare att kontrollera. Det skulle vara 47 grader har igar, men det blev bara 34. Tack och lov.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4355695.ab

Utmaning

Blev utmanad av mamma, och for utmaningen vidare till:

Kusse Sarah! (Vet att du redan fatt utmaningen, MEN...)

... denna gang ska du ta den sjatte bilden ur sjatte albumet och publicera! Sa det blir ju en annan bild an forra gangen du gjorde det anda ;)



Sjatte albumet rakade vara mitt album fran thailand, sa sjatte bilden visar hur vi ar ute pa battur och styr kosan mot Maya Bay, dar de spelade in filmen "The Beach"... Good times!


Ps.

Forresten, vet ni hur lang tid det tar for en kackerlacka att do? Hittade en kackerlacka som lag och sprattlade pa rygg utanfor var dorr haromdan, men jag hade inga skor pa mig sa jag kunde inte trampa ihjal den. Idag, OVER 24 TIMMAR SENARE, ligger den fortfarande och sprattlar. Lite mer orkeslost, men fortfarande vid liv. Trampade ihjal det stackars ackliga livet. Helt otroligt.

Ds.

Murphy's Law

Igar gick jag in pa en bank for att fa ut mina CSN-pengar i en check. Det gick inte, man var tvungen att ha ett konto med deras bank. Gick in pa nasta bank, det skulle ga bra sa dom. Men det gick inte. Fick panik. Inser att jag har kortet stangt for internetkop, ursaktade mig lite skamset och sprang over till ett internetcafe for att lasa upp. "Tjansten ar inte tillganglig for tillfallet, forsok igen senare".

Far panik.

Vantar en halvtimma och forsoker igen; "Tjansten ar inte tillganglig for tillfallet, forsok igen senare". Kommer pa att jag kan gora det via telesvar, sliter mitt har for att jag slosat bort en halvtimma. Gar tillbaka till banken, men det gar inte, beloppet ar for stort. Far panik.

Gar till universitetet, maste betala innan torsdag, annars...

Gar hem, hamtar tvatten, gar tillbaka till stan, lamnar tvatten, gar hem igen, blir solbrand. Malar naglarna, vantar pa att Handelsbanken ska oppna i sverige, ringer till handelsbanken. Nemas problemas, betala pa skolan sa gar allt bra. Blir sa glad att jag nastan kissar pa mig.


Idag: gar till universitetet for att betala. Men nej, deras kortmaskin tillater inte sa stora belopp, gor det via internetbanken. Internetbanken funkar inte, beloppet ar for stort. Pengarna maste overforas till mitt australiensiska konto, vare sig de vill eller inte.

Kommer missa forsta skoldagarna som ar obligatioriska. Ingen bra start...

Har haft ont i magen de senaste dagarna, vilket jag tycker ar konstigt eftersom jag bade har atit battre och druckit mindre (eller naja, atit battre iaf) an vad jag har gjort de senaste veckorna. Sa idag slog det mig: jag har fatt magsar. Hur kanns det? Det ar liksom en knipande, och ibland huggande smarta. Efter ogoninflammationen, oroninflammationen och influensan jag har haft de senaste tva veckorna sa hor det val till. Prima skinka...

Med telefon

Jag ar med telefon igen! Harligt. Dock ar det den rosa som Paul hittade som jag anvander, eftersom min vanliga borjar bli lite fuckad.. Rosa mobil ar ju kul, men kanske inte alltid sa passande, sa jag byter nog till min gamla ifall jag nagon gang behover tas seriost. Haha.

Nu kan jag dock matchatelefonen med bade mina naglar (Make up Stores sommarlack Elin) och mina ackliga lurviga sockar som jag helt enkelt alskar och aldrig kommer kunna slanga bort. Good times!



Inte for att sockarna kommer behovas an pa ett tag, men den dagen kommer val...

Forresten, gick ut efter jobbet bade i fredags och lordags, helt oplanerat. I fredags skulle vi pa konsert men det var sa lang ko sa vi sket i det, drack nagra drinkar pa mitt jobb och sedan gick vi over till Cheers och satt dar och hangde med Gemma och Brody. Efter det kebab och hemgang, sa det blev inte sa mycket party... Igar daremot var Paul i Manly hela dagen och drack med Damo, sa nar jag slutade motte jag upp Samira som var pa Jacksons on George, samma bar som Benny var pa nar han var i Australien for typ 20 ar sen! Coolt.

Riktigt bra kvall blev det, trots att jag inte hade klader for utgang eller nat. Vi dansade, och Paul kom dit och det visade sig att en av Samiras kompisar kanner honom. Varlden ar liten. I slutet av kvallen blev vi hittade av en ensam fransman vid namn Francois som sedan hangde efter oss till Score, dar jag bara stannade i typ en halvtimma innan jag akte hem.

Idag skulle jag ga till stranden med Samira men det blev en dag i sangen istallet. Gick ut en snabbis for att kopa tandkram, och kom hem med allt forutom tandkram. Saklart. Maste ga ut igen. Gah. Stranden far sin tid imorrn efter alla bankarenden, tror inte jag jobbar forran pa tisdag och Samira var ledig till pa torsdag, perfekt.

Sen nasta mandag borjar the orientation (vad heter det pa svenska?) pa skolan (om allt nu loser sig med banken sa jag kan betala kursavgiften som skulle ha betalats i fredags redan), och efter det ar glasseriet over och allvaret igang. Men jag langtar! :)

RSS 2.0